PREVENTIVA

To je skrb za ustno zdravje med katere spada tudi svetovanje o pravilni ustni higieni in prehrani ter vzdrževanje ustrezne ustne higiene z odstranjevanje trdih in mehkih zobnih oblog. Po starem smo to imenovali kar čiščenje zobnega kamna. Seveda vas potem še educiramo kako vi sami doma lahko vzdržujete idealno stanje s pomočjo pravih pripomočkov, katere vam pomagamo izbrati ob vašem obisku.  Ob rednih 6-mesečnih in letnih pregledih vas opozarjamo na napake, ki jih delate pri skrbi za vaše zobe in ustno votlino.

Prav tako pri nas z uporabo laserja in plazme lajšamo probleme pri herpesu labialisu in pojavu aft, ki marsikomu občasno zagrenijo življenje. Mi bomo poskrbeli, da bodo vaše težave manjše in zagotovo se boste vračali v našo ordinacijo.

ZOBNE BOLEZNI

Zobne bolezni ali konzervativa vsebujejo rekunstrukcijo ,izdelavo zalivke poškodovanjega zoba ali zoba, ki smo mu ostranili kariozno lezijo seveda z uporabo lokalne anestezije, včasih imenovano z “inekcijo”. Z uporabo estetskih materialov in sicer na minimalno invaziven način poskrbimo, da vaš zob izgleda popoln.

Pri našem delu uporabljamo  lupe, kajti le tako lahko rekonstruiramo majhne detajle, ki so prostemu očesu nevidni. Ta način imenujemo direktna oskrba ali direktni inlej.

Vkolikor pa na tak način same oblike in tesnosti zapore zalivke ne moremo doseči, se odločimo za indirektni inlej, ki ga izdela zobotehnik v laboratoriju.

 Stroki , ki pa posega v področje zdravljenja korenin pravimo endodontija. Z uporabo strojnih inštrumentov ob kontroli digitalnega rentgenskega aparata mehansko obdelamo, razkužimo in z lasejem steriliziramo koreninski kanal. nakar ga napolnimo s sodobnimi polnilnimi materiali. 

PARODONTOLOGIJA

Ko pride do zapleta, ki je posledica nepravilnega ščetkanja, neustrezne ali poškodovane zalivke ali protetičnega dela in s tem slabše ustne higiene, nastopi gingivitis. 

Preprosto povedano je to ventje dlesni.

S pravočasnim in pravilnim ukrepanjem, ki zajema odstranitev vzroka, lahko to začetno vnetje zaustavimo in pozdravimo. To je prva stopnja parodontologije, ki je najbolj preprosta in tudi najbolj učinkovita.

Ko pa se vnetje brez ustreznih ukrepov nadaljuje in zajame globlja parodontalna tkiva in okolno kost, je to že parodontitis in terapija le tega je bolj zahtevna. Tedaj moramo izvajati kiretaže in v težjih primerih tudi operacije dlesni. Pacient je v tem primeru parodontalni pacient in mora redno skrbeti za higieno, prihajati na kontrole in vzdrževalne terapije, ki predstavljajo predvsem profesionalno odstranjevanje trdih in mehkih zobnih oblog.

Z uporabo laserja so vsi ti posegi  preprostejši in bolj učinkoviti.

Včasih smo to bolezen imenovali parodontoza in groza, zobje so kar izpadali. Dandanes se ji lahko izognemo in ob pojavu le-te ob pravilnih ukrepih omilimo njene posledice.

 

PROTETIKA

Izgubili smo zob zaradi poškodbe, nepravočasne ali pa neustrezne terapije. Oblika oziroma položaj zoba nam nista všeč in le-ta je nefunkcionalen. Star mostiček je neustrezen.

Imamo protezo s katero ne moremo jesti, govoriti, se smejati, biti sproščeni. Vse to lahko rešimo z ustrezno protetično rehabilitacijo. 

Manjkajoči zob nadomestimo z implantom, na katerega namestimo brezkovinsko prevleko ali pa dva zoba prepariramo in  namestimo mostiček na cirkonijevem ogrodju.

Sprednje zobe preoblikujemo s keramičnimi fasetami-luskami, zadnje pa z inleji, onleji in prevlekami iz polne keramike.

Proteze sidramo na obstoječe zobe s predpripravo in nevidnimi sidri.

Brezzobe čeljusti opremimo z implanti in nanje pritrdimo proteze in mostičke.

Za vsak problem se najde rešitev.

Vsa protetična dela izdeluje eden najboljših laboratorijev s CAD-CAM tehnologijo v našem prostoru. S pomočjo intraoralnega skenerja odčitamo stanje v vaših ustih. Nato virtualno načrtujemo rehabilitacijo in nasmešek. Velika večina protetike je brezkovinska, sodobna, minimalno invazivna in visoko estetska.

KIRURGIJA

Ob besedi oralna kirurgija nam pride na misel predvsem puljenje, ruvanje zoba in seveda bolečina. Seveda zob je potrebno včasih tudi izpuliti, vendar sodobno zobozdravstvo nam omogoča, da je ta poseg povsem neboleč.

Ob sodelovanju z oralnim kirurgom vam v naši ordinaciji implantiramo implante, to pomeni vstavljamo vsadke. Če je prej potrebno, napravimo tudi  dvige sinusnega dna in proste kostne presadke. Vsi kirurški posegi so načrtovani na podlagi CB-CTja, to je tridimenzionalnega rentgena.