Storitve – ODONTO Skip to main content

Zobni vsadki so priljubljeno kozmetično in restorativno zdravljenje, ki vključuje nadomeščanje manjkajočih zob z življenjsko podobnim umetnim koreninami in kronami. Vsadki lahko izboljšajo videz nasmeha in povečajo ustno funkcijo.

Bele zalivke so vrsta zobnih polnil, ki se uporabljajo za popravilo zob, ki so poškodovani zaradi kariesa, zlomov ali drugih razlogov.

Zobna prevleka je iz umetnih materialov narejen model zobnih kron, ki nadomešča poškodovan ali manjkajoč del zoba in povrne izgubljeno funkcijo zob ali popravi njihovo estetiko.

Čiščenje zobnega kamna je postopek odstranjevanja trdovratnih oblog, ki se tvorijo na zobeh in obzobnih tkivih, imenovanih zobni kamen ali zobni plak.

Je sodoben pristop estetskega zobozdravstva, ki uporablja digitalno tehnologijo za ustvarjanje prilagojenega načrta zdravljenja za vsakega pacienta.

Splošno zobozdravstvo

Bele zalivke

Bele zalivke so vrsta zobnih polnil, ki se uporabljajo za popravilo zob, katerii so poškodovani zaradi kariesa, zlomov ali drugih razlogov. Namesto  sivih amalgamskih polnil, ki so sestavljeni iz zlitine kovin, kot so živo srebro, baker, srebro in cink,za  bele zalivke uporabljajo kompozitne materiale, ki so običajno narejeni iz akrilatne smole in finih steklenih delcev.

 • Bele zalivke so zasnovane tako, da se ujemajo s tonom in teksturo naravnih zob, kar omogoča, da so manj opazne kot tradicionalne sive zalivke. Poleg tega so bele zalivke bolj estetske in varne za uporabo, saj ne vsebujejo škodljivega živega srebra, ki se lahko sprošča iz amalgamskih polnil.
 • Pri belih zalivkah odstranimo najmanjšo možno količino zobne substance. Zaradi uporabe vrhunskih kompozitnih materialov lahko z belimi zalivkami posnemamo naravno obliko zob in pri tem zagotavljamo primerno funkcijo in vrhunsko estetiko.

Koferdam

Gumijasto opno uporabljamo pri vseh menjavah amalgamskih zalivk ali izdelavi novih belih zalivk, zdravljenju koreninskih kanalov, cementiranju delnih prevlek in estetskih lusk. Ta opna nam omogoča suhe in čiste pogoje (drži vsebino ust stran od zoba – jezik in slina) vam pa omogoča čista usta, saj ni neprijetnega brizganja in škropljenja po ustih.

Endodontija

Endodontsko zdravljenje zob, pogosto imenovano tudi zdravljenje koreninskih kanalov, je postopek, ki se uporablja za odstranitev okužbe ali poškodbe v notranjosti zoba, imenovane pulpa. Pulpa je mehko tkivo znotraj zoba, ki vsebuje krvne žile, živce in vezivno tkivo, ki pomagajo pri rasti in razvoju zoba.

 • Endodontsko zdravljenje se običajno izvaja, ko je pulpa poškodovana zaradi globoke kariesne lezije, zloma zoba ali drugih vzrokov. Postopek vključuje odstranitev pulpnega tkiva in čiščenje koreninskih kanalov, ki se nato napolnijo s posebnim materialom za preprečevanje nadaljnje okužbe.

Parodontologija

Parodontologija je veda, ki se ukvarja z zdravljenjem bolezni obzobnih tkiv. Obzobna tkiva predstavljajo vsa tkiva, ki obdajajo in podpirajo zob: dlesni, kost, pozobnica… Bolezni obzobnih tkiv so resen socialno-medicinski problem zaradi svoje razširjenosti, pogostosti, posledic na zdravje ljudi, pa tudi velikih ekonomskih stroškov.
Simptomi parodontalne bolezni:

 • Krvavenje dlesni med ščetkanjem in hranjenjem, tudi spontano
 • Zadah,
 • Zobje se premaknejo na nove položaje,
 • Majavost zob,
 • Umikanje dlesni,
 • Rdeča, občutljive dlesen,
 • Obsežne mehke in trde zobne obloge na zobeh,
 • Bolečine med jedjo,
 • Izgubljanje zob,
 • Slab okus v ustih,

Čiščenje zobnega kamna je preventivni, kurativni in vzrdževalni postopek pri zdravljenju vnetja dlesni ali parodontalnih tkiv.

Luščenje in glajenje korenin

Luščenje in glajenje korenin s kireto: Po odstranitvi večjih kosov zobnega kamna bo zobozdravnik uporabil posebno orodje, imenovano kireta, za odstranitev manjših kosov kamna in zobne obloge, ki so se morda nabrali v globljih prostorih na koreninah zob.

Lasersko zdravljenje parodontoze

Laser uporabljamo pri hudem vnetju dlesni in obzobnih tkiv, saj laser vpliva na celjenje obzobnih tkiv, uničuje bakterije, zmanjšuje bolečine ter zavira vnetje. Diodni laser uporabimo po opravljenemu čiščenju trdih in mehkih zobnih oblog, ter tako povečamo njegovo učinkovitost. 

Zdravljenje TMS

 Bolečine v čeljustnem sklepu in mišicah  so posledica prekomernega stiskanja in škrtanja zob kar lahko  vodi tudi v  prekomerno obrabo zob.

 • Pacientu izdelamo bruksistično opornico iz akrilatnega materiala, ki ublaži bolečino z repozicijo čeljustnega sklepa in posledično sprosti mišice. Opornico pacient nosi predvsem ponoči, saj je takrat stiskanje in obraba zob največja.
 • Prekomerno obrabo zob zdravimo z izdelavo belih zalivk oz bondinga, pri večjih obrabah pa izdelamo delne oziroma polne prevleke.

Delne prevleke

Inlej/onlej/overlej so zalivke, izdelane po meri v zobnem laboratoriju. Tako izdelano zalivko vam kasneje zobozdravnik cementira v ordinaciji.

 • Inleji se uporabljajo za popravilo zob, ki imajo obstoječe velike zalivke ali so bili obsežno poškodovani zaradi kariesa ali travme. Takšne restavracije zob so bolj konzervativne kot polne prevleke, ker se v postopku izdelave odstrani manj zoba.
 • So trajnejši od običajnih belih zalivk in se jih uporabi pri pacientih, ki potrebujejo menjavo večih zalivk.

Zobna prevleka

Zobna prevleka je iz umetnih materialov narejen model zobnih kron, ki nadomešča poškodovan ali manjkajoč del zoba in povrne izgubljeno funkcijo zob ali popravi njihovo estetiko.

Za polno prevleko se zobozdravnik odloči, ko oceni, da je ostalo premalo zobne substance, ki bi zagotavljala dobro žvečenje, z belo zalivko ne more zagotoviti dobre estetike in želi preprečiti zlom zoba.

Materiali, ki jih uporabljamo so kovinski porcelan ter keramika. Za posamezne prevleke pri sprednjih zobeh uporabljamo litij disilikatno keramiko, za oskrbo zadnjih zob pa uporabljamo močnejši material, cirkonij.

Mostiček

Mostiček je zobno-protetična konstrukcija (fiksni protetični nadomestek), ki nadomešča manjkajoče zobe v zobni vrzeli. Sestavljen je iz prevlek na obstoječih zobeh in členov med njimi, ki služijo kot nadomestilo manjkajočih zob.

 • Materiali, ki jih uporabljamo so kovinski porcelan ter keramika. Za posamezne prevleke pri sprednjih zobeh uporabljamo litij disilikatno keramiko, za oskrbo zadnjih zob pa uporabljamo močnejši material, cirkonij.

Delne in totalne zobne proteze

Proteza je narejena iz akrilata ter je oblikovana tako, da je videti kot da imate naravne zobe in dlesni ter da se udobno nosi. Delna proteza je snemljivi zobni nadomestek, ki nadomešča manjkajoče zobe, in je s posebnimi objemkami (zaponami) pripeta na vaše preostale zobe.

V naši ordinaciji izdelujemo vse vrste protez pri brezzobih pacientih, pacientih z manjšim številom zob, ter proteze, ki so v kombinaciji z implantati

 • Totalna zobna proteza
 • Imediatna oz začasna zobna proteza (takoj po ekstrakciji zob)
 • Delna proteza s kovinskim ogrodjem
 • Začasne proteze
 • Flexi začasne proteze
 • Teleskopska oz konusna prevleka v kombinacij is protezo
 • Delne proteze s skritimi retencijskimi elementi v kombinaciji s kovinsko porcelanskimi ali polnoporcelanskimi prevlekami

Odstranitev modrostnika

Odstranitev modrostnika je operacija pri kateri odstranimo neizrasel modrostni zob, ki že povzroča težave ali pa njegova lega predstavlja precejšnjo nevarnost za nastanek težav v prihodnosti.

Kako opravimo poseg?

Poseg opravimo v lokalni anesteziji, kar pomeni, da v področju operacije injiciramo sredstvo (anestetik), s katerim prehodno omrtvičimo okolna tkiva. Redkeje poseg opravimo v splošni anesteziji (narkozi).

Sluznico nad neizraslim zobom prerežemo in odmaknemo. S svedrom odstranimo kost, ki oklepa zob in ga osvobodimo; če je potrebno, zob prerežemo in ga s posebnim vzvodom ali kleščami odstranimo. Rano šivamo in šive odstranimo po tednu dni.

Poleg odstranitve modrostnikov izvajamo vse ostale kirurške ekstrakcije.

Apikotomija

Apikotomija ali odstranitev koreninskega vrška je kirurški poseg, pri katerem z namenom ohranitve prizadetega zoba odstranimo del (inficiran vršek) njegove korenine skupaj z okolnim vnetnim tkivom, ki je lahko tudi cistično spremenjeno. Votlinico na mestu odstranjenega vnetnega žarišča in vrška korenine bo organizem postopoma izpolnil z zdravo kostjo ali brazgotino.

Brezbolečinsko stanje med posegom zagotovimo s sredstvom za lokalno omrtvičenje tkiva (anestetikom).Izberemo ga v skladu s splošnim zdravstvenim stanjem pacienta ali pacientke in ga injiciramo v operativno področje. V predelu prizadete zobne korenine nato prerežemo ustno sluznico ali dlesen, s svedrom odbrusimo kost nad spremembo ter odstranimo vnetno tkivo skupaj z vrškom obolele zobne korenine. Med operacijo ocenimo ustreznost polnitve koreninskega kanala in jo po potrebi dopolnimo ter zatesnimo. Rano zapremo s kirurškimi šivi, ki jih odstranimo čez teden dni.

Vstavitev vsadkov

Zobni vsadki ali zobni implantati so vijaki iz biokompatibilnih kovin – titanovega  in cirkonijevega oksida, v katerega se vraste  kost . V lokalni anesteziji jih vstavimo v čeljustno kost na mesto manjkajočega zoba.

 

Prednosti vsadkov:

 • Naravni izgled: Oblika, ki posnema naravne zobe posameznika.
 • Izboljšana funkcija: Učinkovitejše grizenje, žvečenje in govorjenje, ne glede ali gre za posamezni zob ali za celotno protezo na vsadkih.
 • Trajnost
 • Udobnost

Postopek vstavitve zobnega vsadka poteka v več korakih:

 • Priprava: Zobozdravnik najprej oceni vaše zdravstveno stanje in stanje zob ter dlesni. V nekaterih primerih boste morda potrebovali predhodne posege, kot so zdravljenje dlesni ali zdravljenje kariesa. Uspešnost in življenjska doba vsadka je povezana z zdravjem ustne votline.
 • Načrtovanje: Zobozdravnik opravi lokalno in 3D slikanje zob in čeljustne kosti in naredi protetični načrt. Te podatke posreduje oralnemu kirurgu, le-ta pa oceni stanje čeljustne kosti in izbere najprimernejši vsadek in postopek implantacije.
 • Vstavitev vsadka: Oralni kirurg pripravi sterilno delovno polje in pacientu anestezira področje vstavitve vsadka. Razpre in dvigne dlesen ter vstavi vsadek in zašije dlesen. Za posamezen vsadek je trajanje postopka približno 30 minut.
 • Okrevanje: Med procesom zdravljenja se kost in tkiva vrastejo okoli vsadka, kar lahko traja 3 – 9 mesecev. V tem času se izogibajte pretiranemu ugrizu na tem mestu ter pazite na ustno higieno.
 • Odprtje vsadka: Po vsaj 3 mesecih sledi nezahteven poseg, kjer zaporni vijak na vsadku zamenjamo z oblikovalcem dlesni, ki prispeva k izboljšani estetiki in funkciji vsadka.
 • Pritrditev protetičnega  dela: Ko se kost popolnoma vraste zobozdravnik na podlagi digitalnega odtisa z intraoralnim scanerjem pritrdi na vsadek keramično krono, mostiček ali protezo.

 

Dvig sinusnega dna (sinus lift) ali nadomestitev izgubljenega volumna (augmentacija kosti)

 • Pri izgubi zob v čeljustni kosti, se pogosto zgodi, da preostala kostnina po višini ni dovolj za trdno oporo zobnemu vsadku. Razlog se skriva v čeljustni votlini ali sinusu, ki je z zrakom napolnjen prostor v zgornji čeljustnici in zmanjšuje obstoječo kostno količino. Da bi zagotovili zadosten volumen kosti za vgradnjo implantata je potrebno narediti dvig sinusnega dna, ki v tem primeru predstavlja edino možnost za zobni vsadek. Pri postopku dvignemo sinusno sluznico in jo nadomestimo oziroma ji dodamo manjkajočo kost.

Lokalno slikanje zob

Lokalni posnetek oz. intraoralno slikanje zob je slikanje, pri katerem se uporablja digitalni detektor, ki se ga vstavi v pacientovo ustno votlino. Pri periapikalni tehniki slikanja zob prikažemo posamezen zob s korenino in pripadajočim predelom alveolarne kosti.

Tehnika je primerna, ko potrebujemo informacije o določenem zobu, saj na sliki vidimo stanje posameznega zoba in obzobnega tkiva.
V naši ordinaciji je naprava za lokalno slikanje zob, kar nam omogoči sprotno objektivno preverjanje stanja posameznega zoba in kosti ter potek našega dela.

Estetsko zobozdravstvo

Bonding

Je kozmetični zobozdravstveni postopek, pri katerem se na površino zoba nanese kompozitni material iz smole v zobni barvi, ki se ga nato s posebno lučko utrdi, kar omogoči, da se material zalepi na zob. Postopek se običajno izvaja z namenom izboljšanja videza zoba, tako da se spremeni njegova oblika, barva ali velikost.

 • Material za zobno vezavo je kompozitna smola, ki se ujema z barvo okoliških zob, kar omogoča, da izgleda naravno. Postopek običajno traja od 30 do 60 minut na zob, odvisno od obsega posega.
 • Zobna vezava se lahko uporablja za reševanje različnih zobnih težav, kot so:
  • Majhne poškodbe ali razpoke na zobeh
  • Razmaki med zobmi
  • Obarvani zobje
  • Nepravilne oblike zob
  • Izpostavljene zobne korenine zaradi umika dlesni
 • Prednosti bondinga vključujejo: 
  • Dostopna cena, 
  • Hitra izvedba postopka v enem samem obisku,
  • Minimalna invazivnost , kar pomeni, da pred posegom ni potrebno odstraniti veliko zobne substance, 
  • Visoka estetika zaradi uporabe vrhunskih materialov in metod
 • Vendar pa zobna vezava ni tako trajna v primerjavi s protetičnimi nadomestki iz keramike, na primer porcelanasti lusk in morda potrebuje zamenjavo po večih letih. Poleg tega ni priporočljiva za bolj obsežne kozmetične spremembe ali za zobe, ki so izpostavljeni močnemu žvečenju.

Zobni vsadki

 • Zobni vsadki so priljubljeno kozmetično in restorativno zdravljenje, ki vključuje nadomeščanje manjkajočih zob z življenjsko podobnim umetnim koreninami in kronami. Vsadki lahko izboljšajo videz nasmeha in povečajo ustno funkcijo.

Digitalno načrtovanje nasmeha (Digital Smile Design)

Digitalno načrtovanje nasmeha (Digital Smile Design): Je sodoben pristop estetskega zobozdravstva, ki uporablja digitalno tehnologijo za ustvarjanje prilagojenega načrta zdravljenja za vsakega pacienta. Z DSD lahko zobozdravnik s pomočjo računalniške programske opreme simulira, kako bodo zobje pacienta videti po predlaganih kozmetičnih zobozdravstvenih posegih. 

Postopek DSD običajno vključuje zajemanje digitalnih fotografij in videoposnetkov pacientovega obraza, ust in zob. Te slike nato obdelamo s specializirano programsko opremo, ki ustvari 3D model pacientovih zob in dlesni. Zobozdravnik lahko nato uporabi ta model, da pacientu pokaže, kako bodo videti njegovi zobje po različnih kozmetičnih postopkih, kot so beljenje zob, luske ali ortodontska terapija.

Keramične luske

Luske so tanke, prilagojene keramične lupine, ki se zalepijo na sprednjo površino zob, da izboljšajo njihov videz. Uporabljajo se lahko za odpravo različnih kozmetičnih težav, vključno z obarvanostjo, razpokami in nepravilnostmi zob.

Infiltracija zobnih madežev z ICON postopkom

Infiltracija zobnih madežev z ICON postopkom

Infiltracija s smolo je minimalno invazivno obnovitveno zdravljenje belih lis in nekaterih prirojenih hipokalcificiranih lezij sklenine . Te lezije so povezane s podpovršinsko poroznostjo sklenine, ki jo povzroča ciklično neravnovesje med demineralizacijo in remineralizacijo sklenine, ki je posledica slabe higiene in posledično zobnih oblog, bakterij in kislin.

Postopek opravimo v ordinaciji v eni seji in brez odstranitve zobne substance, saj lise razbarvamo in jim dodamo sijaj samo s kemičnimi pripravki.

Nevidni zobni aparati

Nevidni zobni aparati so ortodontski aparati, ki se nosijo na zobeh, vendar so izdelani iz prozornih, trpežnih materialovl. Zaradi svoje prozornosti so praktično neopazni in zato zelo priljubljeni pri odraslih, ki  ne želijo nositi klasičnih ortodontskih aparatov.

 • Nevidni zobni aparati se izdelajo po meri posameznega pacienta in so zasnovani za postopno premikanje zob v želeni položaj. Pacient nosi vsak nov set nevidnih zobnih aparatov približno dva tedna, preden preide na naslednji set, ki premakne zobe v naslednji položaj. Ta postopek se ponavlja, dokler zobje ne dosežejo želenega položaja.
 • So udobni za nošenje in se jih lahko enostavno odstrani med obroki ali čiščenjem zob. Za dosego najboljših rezultatov morajo biti nošeni vsaj 22 ur na dan. Čas zdravljenja se razlikuje glede na posameznega pacienta in stopnjo nepravilnosti položaja zob in ugriza, vendar običajno traja od nekaj mesecev do nekaj let.
 • Kot pri vsaki ortodontski terapiji, je pomembno, da pacient redno obiskuje zobozdravnika in se drži navodil za čiščenje zob in nevidnih zobnih aparatov, da se prepreči karies, vnetje dlesni in druge težave.

Preoblikovanje dlesni

V naši ordinaciji se preoblikovanje dlesni izvaja z laserjem pod lokalno anestezijo. Ta poseg izvajamo z namenom izboljšanja funkcije in estetike zoba ter pridobitve harmoničnega nasmeha. Preoblikovanje dlesni se lahko uporablja za popravljanje »gummy smile« ali za podaljšanje zob pri prekomerni obrabi zob.

Beljenje zob

To je priljubljeno kozmetično zdravljenje, ki vključuje uporabo belil ali drugih snovi za odstranjevanje madežev in obarvanosti zob. Beljenje zob se lahko izvaja v zobni ordinaciji ali z domačimi kompleti. V naši ordinaciji se beljenje izvaja z laserjem ali s posebnimi kemičnimi sredstvi za beljenje zob, ki jih individualno naročimo za vsakega pacienta. Pogoji za beljenje zob so: opravljeno konzervativno zdravljenje in zdrava obzobna tkiva.

 

 

Preventivno zobozdravstvo

Redni pregledi

Zobne preglede izvajamo pri prvem obisku, kjer opravimo pregled ustne votline in slikovno diagnostiko ter naredimo načrt zdravljenja. Redni pregledi se izvajajo v manjšem obsegu med zdravljenjem, kjer kontrolno pregledamo spremembo ustnega stanja. Po končanem zdravljenju, naše paciente redno naročamo na kontrolne preglede, saj s tem zmanjšamo možnost nepotrebnih zapletov in poslabšanj bolezenskih stanj.

Izobraževanje o ustni higieni

Zobozdravnik lahko pomaga pri izobraževanju pacientov o pravilni ustni higieni, kot so pravilno ščetkanje in uporaba zobne nitke. Ustrezna ustna higiena lahko zmanjša tveganje za zobno gnilobo in druge zobne težave. Našim pacientom opravimo poduk o ustni higieni ob vsakem obisku.

Svetovanje o zdravi prehrani

Prehrana igra pomembno vlogo pri ohranjanju zdravih zob. Zdrava prehrana, ki vključuje omejeno uživanje sladkarij in gaziranih pijač, ter bogata s sadjem, zelenjavo in drugimi hranili, lahko zmanjša tveganje za zobno gnilobo in druge zobne bolezni.

Čiščenje zobnega kamna

Čiščenje zobnega kamna je postopek odstranjevanja trdovratnih oblog, ki se tvorijo na zobeh in obzobnih tkivih, imenovanih zobni kamen ali zobni plak. Zobni kamen se običajno tvori, ko zobne obloge (mešanica bakterij, ostankov hrane in sluzi) ostanejo na zobeh in se sčasoma strdi zaradi mineralizacije sline. Čiščenje zobnega kamna se običajno izvaja pri zobozdravniku ali ustnem higieniku in vključuje naslednje korake:

 • Odstranitev zobnega kamna z ultrazvočnim čistilnikom: Zobozdravnik bo uporabil ultrazvočni čistilnik za odstranitev zobnega kamna s površine zob in zobnega tkiva. Ultrazvočni čistilnik uporablja visokofrekvenčne vibracije, da razbije trdovratne zobne obloge, nato pa jih odstrani z vodo in zračnim curkom.
 • Luščenje in glajenje korenin s kireto: Po odstranitvi večjih kosov zobnega kamna bo zobozdravnik uporabil posebno orodje, imenovano kireta, za odstranitev manjših kosov kamna in zobne obloge, ki so se morda nabrali v globljih prostorih na koreninah zob.
 • Peskanje: Peskanje zob je profesionalna metoda pri kateri se s pomočjo visokotlačnega curka vode in prahu očisti zobno površino vseh mehkih oblog, pri tem pa ne poškoduje zobne sklenine. Različna zabarvanja in madeži nastanejo zaradi uživanja kave, čaja, hrane z močnimi barvili, jemanja zdravil ter kajenja. Pred postopkom peskanja zob je treba očistiti zobni kamen s pomočjo ultrazvočne naprave. S postopkom peskanja si lahko zagotovimo prvotno naravno barvo zoba in se izognemo neprivlačnim rumenim odtenkom.
 • Poliranje: Ko sta zobni kamen in obloge odstranjena, bo zobozdravnik ali higienik ustne votline z zobno ščetko in polirno pasto očistil zobe in zgladil površine, da prepreči nadaljnje nabiranje zobnih oblog in zobnega kamna.
 • Postopek pogosto opravljamo v lokalni anesteziji, da zmanjšamo neprijeten občutek ali bolečino in hkrati zagotovimo, da je čiščenje temeljito opravljeno.

Fluoridacija

Fluoridacija je postopek, pri katerem se na zobe nanaša fluoridni gel ali lak, da se zmanjša tveganje za zobno gnilobo. Fluoridni izdelki lahko pomagajo krepiti sklenino in preprečevati propadanje zob. Fluoridacijo opravimo kot preventivni postopek pri otrocih in mladini, ter pri odraslih z višjim tveganjem za karies pred in po konzervativni obravnavi.

Zaščita zob pred prekomerno obrabo

Izdelava bruksistične opornice iz akrilata, ki pozitivno vpliva na zdravje čeljustnega sklepa, sprošča žvečne mišice in ustavi prekomerno obrabo zob med stiskanjem in škrtanjem.

Naša prijazna ekipa vas bo poklicala v najhitrejšem možnem času.

Naroči se

  Kje se

  nahajamo?

  Hrpelje,
  Borova ulica 2
  6240 Kozina

  00386 31 349 373
  00386 56 800 350
  ordinacija-odonto@outlook.com

  *Zakon o pacientovih pravicah (ZPacP)

  *Nacionalni Institut za javno zdravie RS

  *Zastopnik pacientovih pravic

  *Splosna obvestila za paciente

  *Odg. oseba za knjigo narocanja je medicinska sestra ga. Brigita Benčič

  *Evident. št. zavarovanih oseb je 2000

  Koncesijska ordinacija

  Ponedeljek: 12:30 - 18:30

  Torek: 7:30 - 13:30

  Sreda: 7:30 - 13:30

  Četrtek: 13:30 - 19:10

  Petek: 7:30 - 13:30

  Samoplačniška ordinacija

  Ponedeljek: 12:00 - 19:00

  Torek: 8:00 - 18:00

  Sreda: 15:00 - 20:00

  Četrtek: Po dogovoru

  Petek: Po dogovoru

  Veselimo se vašega obiska.