Bele zalivke – ODONTO Skip to main content

Bele zalivke

Kaj so bele zalivke?

Bele zalivke so vrsta zobnih polnil, ki se uporabljajo za popravilo zob, katerii so poškodovani zaradi kariesa, zlomov ali drugih razlogov. Namesto sivih amalgamskih polnil, ki so sestavljeni iz zlitine kovin, kot so živo srebro, baker, srebro in cink,za bele zalivke uporabljajo kompozitne materiale, ki so običajno narejeni iz akrilatne smole in finih steklenih delcev.

 • Bele zalivke so zasnovane tako, da se ujemajo s tonom in teksturo naravnih zob, kar omogoča, da so manj opazne kot tradicionalne sive zalivke. Poleg tega so bele zalivke bolj estetske in varne za uporabo, saj ne vsebujejo škodljivega živega srebra, ki se lahko sprošča iz amalgamskih polnil.
 • Pri belih zalivkah odstranimo najmanjšo možno količino zobne substance. Zaradi uporabe vrhunskih kompozitnih materialov lahko z belimi zalivkami posnemamo naravno obliko zob in pri tem zagotavljamo primerno funkcijo in vrhunsko estetiko.

Postopek

Po pregledu, ko ugotovimo, da ima določen zob karies, neustrezno staro zalivko ali poškodbo, področje okoli zoba anestetiziramo. Na zobe namestimo gumijasto opno, ki omogoča suho in čisto delo. Po odstranitvi kariozne zobne substance zob z belimi kompozitnimi materiali dogradimo. Sledi poliranje in določanje višine.

Cena

Samoplačniška cena je 100 za eno ploskev, 110 za dve ploskvi in 130 za tri ali večploskovne zalivke. Ta vključuje lokalno anestezijo, koferdam, jedkanje in poliranje zalivke. Koncesijsko doplačilo pri belih zalivkah je 50 za eno ploskev, 60 za dve ploskvi in 70 za tri ali večploskovne zalivke

Naša prijazna ekipa vas bo poklicala v najhitrejšem možnem času.

Naroči se

  Kje se

  nahajamo?

  Borova ulica 2
  6240 Kozina

  00386 31 349 373
  info@odonto.eu