PIŠKOTKI

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

KAJ JE PIŠKOTEK?

Naša spletna stran lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku.
Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.
Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime vašega brskalnika:

Firefox
Chrome
Internet Explorer
Opera
Safari

UPORABA PIŠKOTKOV NA NAŠI SPLETNI STRANI

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.
Na spletni strani sopek.si so v uporabi naslednji piškotki:

_gat_gtag_UA_12111490_88 (Identifikacijska koda spletne strani za spremljanje obiskov. Trajanje 2 leti)
_gid (Identifikacija povratkov uporabnika v 24 urah od prvega ogleda stran. Trajanje 24h)

SPLOŠNI POGOJI IN POLITIKA ZASEBNOSTI

Uporabnik, ki odda povpraševanje, se strinja da bo informacije o storitvah Zdravstvenega zavoda Odonto prejemal od Zdravstvenega zavoda ODONTO in se strinja, da bodo njegovi osebni podatki, ki jih je tukaj predložil, obravnavani, dokler ne bo privolitve za prejemanje umaknil, in sicer s pošiljanjem e-pošte na info@odonto.eu ali s telefonskim klicem na na številko 00386 31 349 373.

Splošni pogoji poslovanja Zdravstvenega zavoda ODONTO Osnovni namen, ki ga zasleduje Zdravstveni zavod ODONTO je ponudba zobozdravstvenih storitev Zavoda ODONTO kot izvajalec in ponudnik storitev, izvaja storitve skladno s temi Splošnimi pogoji. Splošni pogoji urejajo pravice in obveznosti ponudnika Zavoda ODONTO , ter povpraševalcev storitev ponudnika Zavoda ODONTO . Izdajatelj teh Splošnih pogojev je izvajalec zobozdravstveni center Zavoda ODONTO.

Pomen izrazov uporabljenih v teh splošnih pogojih poslovanja: Ponudnik storitev je ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE, Borova ulica 2, Hrpelje, 6240 Kozina, telefon 00386 31 349 373, e-pošta: info@odonto.eu, davčna številka 48662305 matična številka 3907180000. Povpraševalec: fizična ali pravna oseba, ki z obiskom spletne strani odonto.eu pridobi pravico koristiti storitve Zdravsvetni zavod ODONTO na način, da povprašuje po različnih storitvah.

Spremembe splošnih pogojev

Ponudnik storitev ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE si v teku poslovanja pridržuje pravico do sprememb Splošnih pogojev z veljavnostjo za naprej. O spremembah Splošnih pogojev bo povpraševalec obveščen z objavo na spletnih straneh ponudnika ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE. V kolikor se Povpraševalec ne strinjam s spremenjenimi Splošnimi pogoji, lahko odstopi od pogodbe, sicer se šteje, da se spremenjenimi Splošnimi pogoji strinja.

Opis zobozdravstvenega centra ODONTO

Storitve ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE so na voljo Povpraševalcu. Le ta brezplačno posreduje svoje povpraševanje za storitev Izvajalcu preko internetnega obrazca na spletni strani www.odonto.eu, ki povpraševalcu posreduje ponudbo za iskano storitev.

Povpraševanja

Povpraševanje, ki ga odda Povpraševalec je neobvezujoč poziv k odzivu ali oddaji ponudbe s strani Ponudnika. Uporabnik, ki odda povpraševanje, se strinja, da bo te podatke prejemal od ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE in se strinja, da bodo njegovi osebni podatki, ki jih je tukaj predložil, obravnavani, dokler ne bo privolitve za prejemanje umaknil, in sicer s pošiljanjem e-pošte na info@odonto.eu ali s klicem na telefonsko številko 00386 31 349 373.

Ponudnik v najkrajšem možnem času posreduje ponudbo Povpraševalcu preko elektronske pošte ali preko drugih načinov komunikacije, skladno s predhodnim dogovorom med Izvajalcem in Povpraševalcem.

V času veljavnosti Izvajalčeve ponudbe jo Povpraševalec sme sprejeti ali zavrniti. Če Povpraševalec prejeto ponudbo sprejme, je za Izvajalca zavezujoča.

Ponudbe

Ponudnik ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE bo z vzdrževanjem vsebin skušal zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Ponudnik ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE ne odgovarja za morebitne tiskarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve storitev (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb. Ponudnik ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij pridobljenih s strani Ponudnika za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Obračun storitev

Storitve Izvajalca se zaračunajo skladno s cenikom oz. ponudbo Ponudnika. Uporabnik storitev Ponudnika plača na podlagi računa skladno z zakonom.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE skladno z nameni opredeljenimi v nadaljevanju, zbira naslednje osebne podatke:

osnovni podatki o uporabniku (ime in priimek, naslov prebivališča, datum rojstva);
kontaktni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka, naročanje- ura, datum);
podatke o uporabnikovi uporabi spletne strani Ponudnika (IP naslov, datum in ura, vsebina zahtevka, stanje dostopa, količina prenesenih podatkov, podatke o vašem brskalniku);
podatke o povpraševanjih in izdanih računih Povpraševalca (datum, rezervirani termini, cena storitev, skupni znesek storitve, način plačila, števika in datum izdaje računa).
Ponudnik ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE bo pridobljene podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona.

Pridobljeni podatki se hranijo do preklica s strani Povpraševalca ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE. Ponudbnik ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE mora Povpraševalcu BK DENTAL na njegovo zahtevo:

potrditi ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj, ter njihovo prepisovanje ali kopiranje;
posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj;
dati informacijo o metodah obdelave podatkov;
dati pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.
Pogodbena obdelava osebnih podatkov
Kot uporabnik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamena opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim osebam (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalcilahko osebne podatke obdelujejo zgolj in samo v okviru ponudnikovih navodil, v mejah ponudnikovega pooblastila (v pisni pogodbi) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v teh Splošnih pogojih.
Ponudnik sodeluje s pogodbenimi obdelovalci:

računovodski servis;
odvetniške pisarne;
izvajalci storitev;
vzdrževalci IT sistemov;
ponudniki plačilnih sistemov;
ponudniki za spletno oglaševanje.

Ponudnik ZDRAVSTEVNI ZAVOD ODONTO ne bo posredoval uporabnikovih osebnih podatkov tretjim nepooblaščenim osebam.

Kontaktni podatki

Upravljavec osebnih podatkov je:

ZDRAVSTVENI ZAVOD ODONTO HRPELJE
Borova ulica 2, Hrpelje, 6240 Kozina
telefon 05 6800350, e-pošta: info@odonto.eu
davčna številka 48662305
matična številka 3907180000.
Pooblaščena oseba za varstvo podatkov upravljavca je:

ga. Brigita Benčič
info@odonto.eu
Zbrane osebne podatke bodo obdelovali naši zaposleni ter obdelovalci, ki izvajajo naloge v sklopu zagotavljanja delovanja spletnih strani.