Zobna prevleka – ODONTO Skip to main content

Zobna prevleka

Kaj je zobna prevleka?

Zobna prevleka je iz umetnih materialov narejen model zobnih kron, ki nadomešča poškodovan ali manjkajoč del zoba in povrne izgubljeno funkcijo zob ali popravi njihovo estetiko. Za polno prevleko se zobozdravnik odloči, ko oceni, da je ostalo premalo zobne substance, ki bi zagotavljala dobro žvečenje, z belo zalivko ne more zagotoviti dobre estetike in želi preprečiti zlom zoba. Materiali, ki jih uporabljamo so kovinski porcelan ter keramika. Za posamezne prevleke pri sprednjih zobeh uporabljamo litij disilikatno keramiko, za oskrbo zadnjih zob pa uporabljamo močnejši material, cirkonij.

Postopek

Po natančnem protetičnem načrtu ali odločitvi za oskrbo enega zoba z zobno prevleko sledi priprava. Dobra ustna higiena in predhodno čiščenje. Menjava zalivk na zobu in potencialno zdravljenje korenin, v primeru, da zob ni več vitalen. V lokalni anesteziji se zob obrusi po določenih pravilih glede na izbiro materiala. Temu sledi intraoralno skeniranje obeh čeljusti in obrušenega zoba. Zobno prevleko se nato cementira na obrušen zobni krn.

Cena

Cena prevleke se giblje okoli 320 eur. Cena se spreminja glede na uporabljeno keramiko. Prevleka na zobnem vsadku je 500eur. Koncesijski pacienti doplačajo razliko med samoplačniško ceno in ceno fasetirane prevleke. .

Naša prijazna ekipa vas bo poklicala v najhitrejšem možnem času.

Naroči se

  Kje se

  nahajamo?

  Borova ulica 2
  6240 Kozina

  00386 31 349 373
  info@odonto.eu